Hej Siljansnäsdagsdiggare!

Än en gång, Tusen tack för förra årets jubileumsfirande som ju blev så mycket mer än vad vi någonsin hade kunnat drömma om! Tack för att ni i den mån ni kunde och hade möjlighet gjorde den till vad den blev! Siljansnäsdagen blir ju som alla förstår lite annorlunda detta år men vi tänkte ändå försöka upprätthålla så mycket som det bara går och är möjligt inom säkerhetens ramar. Detta gäller även vår ”öppna scen” som hade premiär förra året och som vi ju valde att kalla…  LIVE NÄSDA´N

Här gav vi ju såväl unga som gamla, amatörer och proffs, en unik möjlighet att få uppträda och visa upp sig och sina talanger på vår magiskt inramade utescen, vilket ett stort antal talangfulla och härliga artister till Siljansnäsdagspublikens stora förtjusning också gjorde (bifogar mitt lilla rekapitulerande ”reportage” om det nedan). 

Det blir som sagt på så många sätt ett annorlunda år, men vi har funderat fram och tillbaka på hur vi på något sätt ändå ska kunna få till ett LIVE NÄSDA´N i år igen. Helt klart är ju att vi inte får samla en alltför stor fysisk publik på en och samma plats och tyvärr kommer vi ju då av förklarliga skäl inte kunna välkomna alla talangfulla artister och fina publik till vår härliga utescen på det gröna och sköna festivalområdet.

Istället har vi fått tänka om och planerar nu (om det visar sig möjligt och görligt) att göra som följer: Som komplement till de live-spelningar i lador och på logar runt byn (som kommer att genomföras under Siljansnäsdagen med en mindre publik) och för att möjliggöra att alla kan vara med så kommer vi i år att försöka få till ett LIVE NÄSDA´N i digital modell. De talanger/artister som vill vara med i år igen eller för första gången får då möjlighet att spela in sina framträdanden som sedan är tänkta att visas i en särskild Live NÄSDA´N-sändning under Siljansnäsdagens eftermiddag/kväll. Målet/drömmen är även att vi ska kunna göra intervjuer (live eller inspelat) med artisterna innan deras uppträdandena sänds. Fråga mig inte hur detta ska gå till rent tekniskt, men det håller vi på att undersöka formerna för. Vi är bl a i kontakt med Radio Siljan.

Upplägget 2020!

Artisterna kommer ju i detta upplägg att ha obegränsade möjligheter att välja sin egen scen, som ju då också kan komma att vara både gröna och sköna, men i ett sådant fritt koncept finns det ju obegränsade möjligheter att välja inramning, format och scen för ett sådant framträdande 😊 Oavsett valet av scen och upplägg

så kommer ju alla modiga som vill och vågar, att få tillfälle att visa upp sig även detta annorlunda år och kunna belönas med uppskattning, kärlek, jubel och applåder från världens bästa och snällaste publik. Dock detta år i digital form.

Ett digitalt upplägg kommer ju faktiskt också att innebära att dessa uppträdanden kommer att kunna ses av Siljansnäsdagsdiggare över hela världen… LIVE NÄSDA´N goes Global! 😊

Det börjar ju dock brinna lite i knutarna tidsmässigt och jag förstår dem som kanske tänker att, ”hur ska han/dom få ihop det här på så kort tid?”, men det var ju lite samma läge förra året och se hur bra det blev, tack vare er artister och ni som var publik! 😊 Och en stor del av förra årets LIVE NÄSDA´N-uppträdanden spelades ju dessutom in, så de videoklippen skulle ju med respektive artists godkännande kunna visas/sändas i år igen. Men något nytt/nyinspelat hade ju varit rackarns/rockarns roligt att få visa upp och sända i kombination med delar av de tidigare inspelningarna.

Som vi brukar säga: Hjärtligt välkomna till ett trivsamt Siljansnäsdags-”Talang”, utan vare sig dömande domare eller kritiska röda kryss, där både publik och artister i år får mötas på vederbörlig och rekommenderad, men inte desto mindre kärleksfull, distans. Vi välkomnar både gamla och nya artister till årets upplaga av det digitala LIVE NÄSDA´N. Sjung (själv eller i kör), rappa, spela akustiskt eller elektrifierat, dansa, showa, trolla, kör stand-up, akrobatik, jonglera eller varför inte läsa en dikt… Bara fantasin sätter, även detta år, gränsen! Fundera på vad du själv skulle kunna uppträda med och/eller vem/vilka du skulle du vilja se och kontakta/tipsa mig! Vad gäller inspelnings-/filformat o dylika tekniska spörsmål och exakt hur och när detta ska sändas ut återkommer vi med närmare info om.

 

Vi behöver dig!

Hör jättegärna av er till mig så snart som möjligt om hur ni ”ställer er till att ställa upp” på detta digitala experiment och för Siljansnäsdagen, Sockenföreningen, Sockenstugan, som verkligen behöver draghjälp, marknadsföring och bidrag i dessa minst sagt knapra tiderna. Låt oss tillsammans skapa ett ”digitalt Live Aid” för den med goda sponsorer, bidragsgivare, publik och hårt ideellt arbete drivna Siljansnäsdagen … men självklart också för att i år igen stolt få visa upp vilka fantastiska talanger och artister vi har i och i anknytning till vår kära By med omnejd!

Kort sagt:

SÖKES:        

Talanger/artister i alla åldrar (ung som gammal) och alla kategorier.                   

FINNES:       

Möjlighet att uppträda med digitalt inspelat scenframträdande/video och i ev inspelad eller live-intervju på årets LIVE NÄSDA´N

NÄR?             

Under Siljansnäsdagens eftermiddag/kväll lördag den 1 augusti.

VAR?

I digitalt format och i digitalt forum på ”världsomspännande” scen.

HUR?             

Egen anmälan och/eller tips på andra talanger/artister sker direkt till mig på:

Mail:  mats.y.tagt@gmail.com

SMS:  070-624 5482

Messenger: Mats Tägt

SISTA DATUM FÖR SVAR/GODKÄNNANDE AV DIGITALT SÄNDANDE AV FÖRRA ÅRETS UPPTRÄDANDE/INSÄNDANDE AV NYTT BIDRAG:  

Ondagen den 15 juli

 

Dela/sprid jättegärna detta i alla era digitala och analoga kanaler!       

 Soliga sommarhälsningar, Mats och hela Siljansnäsdagsgänget 😃