Välkomna lördag 31 juli!

Informationen uppdateras kontinuerligt…

Välkommen till Siljansnäsdagen 2021!

Det blir även i år en pandemianpassad Siljansnäsdag där lokala företag, föreningar och privatpersoner visar vad Siljansnäs har att erbjuda!

Sockenstugan är Siljansnäsdagens informationscentral. Runt Sockenstugan kommer det även finnas en del “knallar”, matmöjligheter och annat smått och gott. Finns även flera samlingsplatser. Räkna alltså med erbjudanden från företag, prova-på-tillfällen hos föreningar och loppisar på en mängd platser i byn! Visst ja, det blir även en stor tipspromenad med frågor utspridda hos våra företag, föreningar och loppisar med fina priser. Hämta tipskupong vid Sockenstugan: 50 kr/vuxen, 20 kr/barn (12 år), 100 kr/familj.

Allt som händer under dagen finns på en karta som kan hämtas vid Sockenstugan. Kartan finns även digitalt på hemsidan www.siljansnas.eu.

Som vanligt kommer Årets Siljansnäsare och Årets Siljansnäsambassadörer utses. Detta sänds även digitalt (röstningen avslutad 25 juli).

För dig som hungrar och törstar finns olika food-trucks och lokala Siljansnäsdagscaféer, samt byns reguljära mat- och fikainrättningar.

Under dagen och kvällen erbjuds även livemusik av och med lokala band och musikbegåvningar. Och, håll i dig nu… I år kommer vi att kunna genomföra den traditionsenliga Siljansnäsdagsfesten med matservering och livemusik i och runt Sockenstugan! Eftersom vi fortfarande lever i pandemitider har vi en del att förhålla oss till vad gäller regler och begränsning (bl a platser). Se därför till att förboka din plats i så god tid som möjligt! OBS! Vid symptom – avboka din plats/er.

Programpunkter

10.00-16.00 Loppisar, företag och föreningar (tider kan avvika, se digitala kartan)

10.00-16.00 Food-trucks, caféer, kiosken, pizzeria, hotellet, Buffils Annas mm

10.00-16.00 Samlingsplats Mall of Siljansnäs aka Leksandsstolen

11.00-15.00 Samlingsplats Frikyrkan Siljansnäs. Servering, loppis, företagsförsäljningar

13.00-15.00 Kaffe och smörgås i Prästgårdens trädgård.

12.30 Mountainbike – guidade turer. Förbokning (se digitala kartan SRK Cykel)

13.00 Lunchmusik live med Monaz. Frikyrkan Siljansnäs, Björkbergsvägen 28.

15.30 Pain Spirit live. Tasbäck Limbäcksgattu 21.

15.30 Sång & musik för boende på Björkbacken (Frikyrkan Siljansnäs)

19.00 Folkmusik, jazz och orgel i Siljansnäs kyrka.

19.00-01.00 FESTKVÄLL I SOCKIS (se separat info)

19.30 Ztash live, Mobila scenen Sockis (festkvällen)

21.30 Pain Spirit live, acoustic session Mobila scenen Sockis (festkvällen)

23.30 TMG live, Lilla scenen Sockis (festkvällen)

Exempel på aktiviteter under dagen

Ponnyridning, guidade mtb-turer, roddarklubbsaktiviteter, samlingsplats Mall of Siljansnäs med allt från antikt & kuriosa, snickerier, fiskeutrustning, kläder, tyger, stuvbitsrea, café och rullande fotvård. Gratis minigolf och prova-på-discgolf hos stugbyn, korgmakeri m.m. Veterantraktorutställning, Visning ekologisk odling, höns och bikupor. Konstutställning med professionella och barn från konstkollot samt kreativt skapande. Visning av MasOlles Gammelgård. Boksignering av ”Alla älskar vi Astrid (Lindgren)”. Fårskinnsförsäljning, försäljning av tjockbulla & bakubulla. Som sagt, några exempel och listan fylls på hela tiden.

Allt hittar ni i digitala kartan längre ned på sidan!

19.00-01.00 Festkväll i Sockis!

Paketpris entré, mat, måltidsdryck och underhållning endast 300 kr! Begränsat antal platser och förbokning!

Endast entré 150 kr (OBS! I mån av plats. Förbokade pkt förtur!)

Förbokning via e-post till: info@siljansnas.eu

Ange namn, antal gäster (max 8 personer per bord), önskad mat, ev allergier och ungefärlig ankomsttid. Menyn finns i evenemanget på Facebooksidan Siljansnäs. Invänta bekräftelse, och avboka vid förhinder eller vid symtom.

MENY
-Grillskiva på nattbakad karré med smörstekt delikatesspotatis & Lyktans bearnaisesås (laktos- och glutenfri)
-Vegetarisk grillbiff med sallad
-Grekisk sallad med tzatsiki & bröd

19.30 Ztash live, Mobila scenen Sockis (festkvällen)

21.30 Pain Spirit live, acoustic session Mobila scenen Sockis (festkvällen)

23.30 TMG live, Lilla scenen Sockis (festkvällen)

Vid frågor maila ovanstående adress eller smsa Magda på 070-6235043. Betalning med swish eller kontanter, åldersgräns 18 år.

Digitala kartan!

Här nedan en digital karta över allt som händer under Siljansnäsdagen. Kartan uppdateras kontinuerligt. Om du saknar något eller ser saker som behöver ändras så hör gärna av dig med riktiga/rättade uppgifter till mikael@kyller.nu

Längst upp till vänster i menyraden på kartan hittar du en symbol som om du klickar på den tar fram en lista på alla platser/händelser som finns inlagda i kartan. Tänk på att du kan behöva zooma ordentligt för att se samtliga kartpunkter!

Tack på förhand och mycket nöje!

OBS! Röstningen avslutad!

Tidigare års Årets Siljansnäsare!

2000 Nils Tägt
2001 Uno Lundback
2002 Rolf Trädgård
2003 Birgit Martinsson
2004 Bertil Hellström
2005 Per-Olov Smångs
2006 Åke Alm
2007 Roddarlaget
2008 Olle Wikström
2009 Gunnar Lindberg
2010 Sven Qvicker
2011 Bosse Hagberg
2012 Kerstin & Lennart Backhans
2013 Alm-Nils Ersson
2014 Siv Enqvist
2015 Mats Hammarbäck
2016 Eva Hurtigh
2017 Jonny Wikström
2018 Göte Alfredsson
2019 Monica Svensson
2020 Maria Danielsson & Magdalena Laurell

Tidigare års Årets Siljansnäsambassadörer

2019 Fornby Byalag
2020 Tempo Siljansnäs

Nominerade för Årets Siljansnäsare 2021

Erik Martinsson för att han under många år kämpat på med skiduthyrning vid Granberget och nu med cykeluthyrning och försäljning i Västibyn, vilket är till stor nytta för både Siljansnäsare och turister.
Eva Agge Erkers för hennes målmedvetna arbete att utveckla Leksandsstolen genom att välkomna och samla företag och butiksverksamhet i Leksandsstolens lokaler. Med detta samarbete och caféet har hon skapat en samlingsplats och ett självklart ulflyktsmål i Siljansnäs.
Henrik Smångs, i nomineringen nämnd “Ismakaren”, för sitt månåriga och outtröttliga engagemang för att uterinken vid hallevi varje vinter ska ha en fin is för skridskoåkning och hockeyspelande och för att sarg och andra redskap ska vara hela och användbara.
Olle Högvall för att Olles engageman och intresse för bygden resulterat i två filmer, Siljansnäs från förr till nu samt Siljansnäsbor i närbild. Filmerna genererar ett stort värde både nu och för kommande generationer för sitt sätt att skildra livet och hur de låter oss lära känna vår socken.
Roger Wikström för att han år efter år kör Hallevi Summer Camp. Årets höjdpunkt för fotbollsintresserade familjer som också genererar inkomst till Siljansnäs företagare i form av hotell/ stugnätter, handel mm.

Nominerade för Årets Siljansnäsambassadörer 2021

Eva och Thomas, Leksandsstolen De sätter Siljansnäs på världskartan. Leksandsstolen exporteras ”worldwide” och i vart och var annat hem i Sverige vilar rumpor på dessa Siljansnästillverkade världskändisar.
Gummipuckshockeytävlingspelarspolargäng för gemensamt engagemang, under ledning av Henrik Smångs, att se till att det finns en belyst fin hockeyrink för alla att tillgå. Där allt från utrustning och rink ska underhållas, till spolning och skottning av planen.
Sabina Holding & Mats Tägt med motiveringen att de outtröttligt och med glatt humör alltid engagerar sig för att sätta vår fina by på kartan och göra livet i Siljansnäs rikare kulturellt.
Siljansnäs IF Fotboll För att de ger möjlighet för Siljansnäsare, från knatteålder och upp till vuxen, att hålla igång och hålla fotbollsintresset vid liv… En fin idrottsklubb.
Siljansnäs Frikyrkoförsamling med motiveringen att de mitt under en rasande pandemi lyckats utveckla sin verksamhet tekniskt och möta det digitala behovet så att lilla Siljansnäs får synas och höras

Ett stort tack till våra sponsorer!

Ett stort tack även till

Siljansnäs Stugby

Skönhetssalong M Laurell

PM Trans

 

Pirjo Blå

Siljansnäs Församling

Siljansnsäs Hotell

Leksands Kommun

Naturum Dalarna

Siljansnäskiosken