Läs flödet på Siljansnäs Facebook-sida nedan

Cover for Siljansnäs
795
Siljansnäs

Siljansnäs

Sockenföreningen gör det Siljansnäsfolk alltid gjort: Tar tag i viktiga saker för bygden själva! Välkommen du också.

4 days ago

Siljansnäs

I lördags firade hela Siljansnäs Siljansnäsdagen 2020. 🥳🎉 På Siljansnäs Sockenstuga fanns en ny makapär på väggen - en hjärtstartare. ❤️ Hjärtstartaren kom på plats i slutet av förra veckan och är en av de återinvesteringar Leksands Sparbank gör varje år i bygden.

Hanna Asp är med i styrelsen för Siljansnäs Sockenförening och berättar att frågan om att köpa in en hjärtstartare var uppe för diskussion redan för ett par år sedan, men att frågan då rann ut i sanden.

- Jag har själv varit med vid ett hjärtstopp och vet hur avgörande det kan vara att en sådan kommer snabbt på plats. Det gick bra den gången och jag hoppas ju såklart att den vi köpt in nu förblir oanvänd. Men skulle olyckan vara framme så är det viktigt att det finns en nära, säger Hanna.

Siljansnäsbon Mats Johansson tog upp frågan på nytt och började höra runt bland personer och företag och det fanns ett stort intresse.

- Jag visste att andra sökt insatser för bygden och när flera tips kom på Facebook om bankens möjlighet att bidra skickade jag in en ansökan, berättar Mats.

Hjärtstartaren sitter på väggen bredvid stora entrén på Sockenstugan. För att den ska kunna vara tillgänglig för alla dygnet runt så köptes det till ett skåp som klarar både minusgrader och varma sommardagar. Den är även registrerad på Sveriges Hjärtstartarregister så att man kan hitta den även om man inte känner till byn. Installationen gjordes utan kostnad av Siljansnäs eltjänst. ❤️

Med på bilden är fv: Jan Danielsen, Hanna Asp och Mats Johansson
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Siljansnäs

Mitt andra stora TACK går självklart till min omväxlande både högra och vänstra hand, ljudtekniska general och Live NÄSDA´N-broder, Tord Zack! ❤️ Utan Tord hade det inte blivit någon Live NÄSDA´N, så enkelt är det!

Han har hållit i hela infrastrukturen kring den i många lägen komplicerade ljuduppsättning som löpande under Live NÄSDA´N med minimal omställningstid skulle passa varje artist så optimalt som det bara var möjligt. Trots en mycket tight tidplan så lyckades vi hålla det på mer eller mindre minuten under större delen av festivalen, vilket var mycket tack vare ett stort antal förberedande rep både vad gäller träning i att sätta upp ljudupplägget och lära oss hela ljudutrustningen. Även repetitioner i Sockenstugan med flertalet av de artister som skulle delta bidrog ju starkt till detta. Det förberedande arbetet lade grunden till att allt flöt så bra när det väl blev skarpt läge och här styrde Tord den komplicerade digitala ljudmixern och varierande ljudmixen med lugn och trygg hand genom alla rep och hela Live NÄSDA´N-evenemanget. Den tryggheten smittade av sig på såväl oss övriga i den operativa organisationen som på artisterna...

Men det var ju inte bara ljudtekniken som låg på Tords bord, vi riggade ju båda tillsammans med övriga i den outtröttliga Siljansnäsdagsgruppen och andra fantastiska frivilliga, allt från scenen, dansbana, dansmatta och partytält som skydd för den stekande solen. Ett arbete som sannerligen inte var nån lek att tidsmässigt få ihop, men fasen vad kul vi har haft och vilka härliga och positiva och duktiga människor vi har haft nöjet att arbeta med. Alla har vi tillsammans förverkligat den vision som blev Live NÄSDA´N.

Tack alla ni och som sagt TACK min kära Brother in arms, Tårtan, för ett supersamarbete, det blev ju verkligen kanon till slut 😍🤘

Med det är det "Over and out" från Live NÄSDA´N för den här gången/det här året. Tack alla som lajkat, kommenterat och delat alla inläggen, fortsätt jättegärna med det, det värmer verkligen! ❤️

Både jag och Tord och självklart också hela Siljansnäsdagsgänget hoppas nu på att vi nästa år ska kunna träffas ute på det gröna festivalområdet och ta igen detta årets alla missade kramar och få nytt tillfälle att avnjuta nya fina uppträdanden av våra fantastiska lokala talanger och artister på Live NÄSDA´N-scenen!

Till dess, sköt om er och varandra och stay safe!

Massor med (Armbågs)kramar
från Mats,Tord och hela övriga härliga Siljansnäsdagsgänget ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

#Siljansnäs
#Siljansnäsdagen
#LiveNÄSDAN
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Siljansnäs

Det första av de två extra TACK jag vill framföra går till den helt unike och fantastiske Roger Zakrisson! ❤️

Roger har ju som jag nämnde tidigare till vår stora glädje och lycka varit vår återkommande konferencier på Siljansnäsdagen och var ju också den som med ett ultraproffs hand höll i presentationstrådarna på Live NÄSDA´N. Många har kanske sett Roger i andra artistiska sammanhang och/eller hör honom dagligen på Radio Siljan där han också briljerar med sin humor och härliga stämma.

I mina ögon spelar Roger i en egen liga och var en högst bidragande orsak till att Live NÄSDA´N blev så bra som den blev. Även den nervösaste talang/artist kan ju omedelbart känna ett smittande lugn om man får en pratstund med den avväpnande och positive Roger. Helt klart bidrog hans karisma och förmåga att anpassa sig till precis vilken spontant uppkommen situation som helst till att vi andra snabbt kunde lägga undan premiärnerverna och bara njuta av läget, Roger och de fin-fina uppträdandena. En cool kapten på konferencier-skutan, som inte bara höll i allt som hände på olika håll under dagen, men som dessutom (som ni förhoppningsvis har sett i tidigare utlagda videoklipp) själv ställer sig på scen och visar vilken oerhört underhållande och glädjespridande gitarrist, sångare och artist han också är!

TACK Roger för att du är den du är och att vi fick och förhoppningsvis fortsatt får låna dig på Siljansnäsdagen! ❤️ Jag/Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete och hoppas att det blir snart igen!

All kärlek till dig från OSS... å bifogar en idolbild på våran BOSS! 😍🤘🎤🎸🎶

#siljansnäs
#siljansnäsdagen
#livenäsdan
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 days ago

Siljansnäs

Som Povel skulle ha sagt...Underbart är kort...

Live NÄSDA´N-utsändningen från 2019 är nu till ända och jag bifogar den rekapitulering jag sammanställde för att summera dagen och inte minst för att tacka alla de underbara talanger och artister som hade modet och lusten att uppträda och göra Live NÄSDA´N till vad den blev. Här tackar vi ju även världens bästa, kärleksfulla och peppande publik, Siljansnäsdagspubliken, och så även alla som på något sätt och så generöst bidragit med sin tid, hjälpande händer, pepp, expertis och med olika former av utrustning för att över huvud taget göra festivalen möjlig...

Vi älskar er allihop och ser så mycket fram emot att göra detta igen.

/// Bamsekramar från Live NÄSDA´N-organisationen ...

Som sista avslutning på Live NÄSDA´N så vill jag utöver detta tacka två personer lite extra i två avslutande inlägg.... kommer strax på en FB-sida nära dig... 😍👍

#siljansnäs
#siljansnäsdagen
#livenäsdan
... See MoreSee Less

View on Facebook