Vy över Siljansnäs från Björken

 Vad är livskvalitet för dig? Här är vinnarna i fototävlingen.

Nu har vi haft prisutdelning för den fototävling som Siljansnäs Sockenförening genomfört under 2016: tre värdiga pristagare som hade tagit fantastiska naturfoton! Sara Hammarbäck vann förstapriset för sin fina vinterutsikt från Björkberget – både natur och kultur i samma bild, och hon fick en systemkamera som sponsrats av Pirjo Alm ’s företag Pirjo Blå. Sanna Tägt Fd Otterström och Andreas Olsén fick lika många röster och delade därmed på andra plats: Sannas rofyllda bild från skidspåret på Granberget resulterade i ett presentkort på helkroppsmassage, sponsrad av Skönhetssalong Magdalena Laurell. Andreas panoramabild från Tasbäck utöver vattnet gav en flygtur över Siljansnäs, sponsrad av Siljan Airpark. Alla bilder som varit med i tävlingen har publicerats på vår hemsida www.siljansnas.eu och kommer att användas för att marknadsföra vår härliga livskvalitet under projektet Attraktionskraft Siljansnäs. Vi gratulerar vinnarna och tackar alla deltagare för väldigt mycket fina bilder. Alla inskickade bilder kan ses nedan! Vi vill även tacka sponsorerna Pirjoblå, Skönhetssalong Magdalena Laurell och Siljan Airpark för de fina priserna. Ett extra tack också till Käck & Hedbys Smides AB som skänkt en fin Siljansnäsljusstake som lottas ut till en av de personer som prickade in just våra tre pristagare på sin röstsedel.

Fototävlingen startade på Siljansnäsdagen i somras och avslutades vid årsskiftet. Så här skrev vi i inbjudan till tävlingen: Vad är livskvalitet för dig? Ett gnistrande skidspår på Granberget? Att baka tjockbulla med grannarna? Att ha björkveden klar till vintern? Att cykla till jobbet en ljummen vårmorgon? Den första solstrålen på jaktpasset? Livskvalitet kan vara så många olika saker och vi har extra gott om den varan här i Siljansnäs.Ta en bild och var med i Sockenföreningens stora fototävling! Alla är välkomna: Infödda, inflyttade, utflyttade, hemvändare, fritidsboende och gäster från hela världen.

Här är vinnarbilderna!

Vårt finalfält med 27 fotografier har ställts ut i Sockenstugan under 14 dagar och alla som varit intresserade har kunnat rösta. Vi har fått in 130 röstsedlar där varje röstande haft möjlighet att ange 3 favoritbilder, dvs totalt närmare 390 förslag på favoritbilder. Alla bilder har fått röster, men det är tre bilder som samlat flest röster. Allra flest röster har denna bild fått, tagen av Sara Hammaräck i Alvik:

Foto Sara Hammaräck

På delad andraplats med exakt lika många röster kom dessa två bilder, tagna av Sanna Tägt i Backbyn och Andreas Olsén i Stensveden. Vi gratulerar!:

Foto Sanna Tägt

Foto Andreas Olsén

Vill du se alla deltagande bilder igen, så har du dem här: